Met Mediation Scheiden in Meppel

Als ouders gaan scheiden moeten ze samen scheiden. Dus niet als tegenstanders maar samen!

Ouders scheiden nooit.

Als MfN scheidingsmediator zorg ik ervoor dat jullie scheiding niet alleen snel, maar ook eerlijk en compleet geregeld wordt. Een duidelijk ouderschapsplan, waarin jullie samen de kinderen centraal stellen. In een goed en open overleg. Dat is mediation Meppel.

Met Mediation ga je voor een succesvolle scheiding.

Snel duidelijkheid krijgen over jullie financiële situatie brengt rust en overzicht. Hoe zit het met de woning. Wie kan er blijven wonen of moet deze verkocht worden? Hoe zit het met de kosten van de kinderen, berekenen kinderalimentatie. Is er nog ruimte voor partneralimentatie en hoeveel dan?

Duidelijkheid maakt een einde aan onzekerheid. Voor je kinderen en voor jezelf.

Ook maakt het verdelen van jullie bezittingen en eventuele schulden deel uit van scheiden met mediation. Ik maak voor jullie een vermogensopstelling conform jullie wensen zodat helder wordt wie wat krijgt en wie eventueel nog moet betalen. Ook het pensioen moet worden verdeeld. Hiervoor maken wij gebruik van een duidelijk formulier wat door jullie beiden kan worden ingevuld.

Mediation is scheiden met visie.

Een succesvolle scheiding vraagt om duidelijkheid, structuur en overleg. In deze fase van je leven kan overleg best moeilijk zijn. Dan zorg ik, als mediator, voor een deskundige en professionele begeleiding van jullie weg van partners naar ouders.  

Als mediator in Meppel zorg ik voor een snel en efficiënt traject op basis van een duidelijk plan van aanpak. Als MfN mediator en ervaringsdeskundige weet ik waar jullie tegenop kunnen lopen en waar de valkuilen liggen.

Voor specifieke vragen over pensioenen, over het eventueel oversluiten van hypotheken en taxeren van de woning werken wij samen met onafhankelijke specialisten. Ook in complexe scheidingen waar bijvoorbeeld sprake is een (of meerdere) onderneming(en) zijn wij thuis.

Wat kost scheiden met Mediation in Meppel?

Mediation Meppel is voor scheiden veel efficiënter, goedkoper en sneller dan scheiden met een advocaat. Natuurlijk zijn er wel kosten aan verbonden. Gemiddeld kost een scheiding met ouderschapsplan, alimentatieberekening, vermogensopstelling en convenant circa € 1000,00 per persoon. Dit is wel afhankelijk van de complexiteit. Hoe meer jullie zelf kunnen doen , hoe lager de kosten.

Ook is het mogelijk om rechtsbijstand te krijgen als jullie inkomen niet boven de norm van de RvR uitkomt. Kijk hiervoor op RvR. Je betaalt dan alleen nog een eigen bijdrage van € 56,00 of € 112,00.

Kennismaken met mij of met mediation?

Bel of mail me. Een kennismakingsgesprek is gratis (en de koffie of thee ook)!